DISC training voor persoonlijke- en teamontwikkeling

Communicatie / Persoonlijke- en Teamontwikkeling / Visualisatie

DISC training – Hoe kan ik de communicatie in mijn team verbeteren?!

Hoe ga ik in mijn team of organisatie om met zowel een daadkrachtig persoon, als een ‘ik klets de oren van je kop persoon’ of juist met iemand die weinig zegt? Iedereen is verschillend en we laten allemaal ander gedrag zien. Dit gedrag en de bijbehorende manier van communiceren wordt beïnvloed door de omgeving waarin we ons bevinden. De DISC training geeft inzicht in persoonlijke voorkeuren, valkuilen en sterktes. Tijdens de training leer je deze te herkennen en in te zetten.

DISC model

DISC is een model dat zowel voorkeursgedrag als voorkeur in communicatie binnen een bepaalde context zichtbaar maakt. Het model geeft inzicht in vier voorkeurstijlen. Deze voorkeurstijlen in gedrag en communicatie worden door middel van de assen introversie versus extraversie en taakgerichtheid versus mensgerichtheid gevormd. Extravert en taakgericht levert de voorkeurstijl D op, extravert en mensgericht levert de voorkeurstijl I op, introvert en mensgericht levert de voorkeurstijl S op en introvert en taakgericht levert de voorkeurstijl C op; DISC. Vaak hebben mensen een combinatie van twee en soms drie voorkeurstijlen. 

Wat is nu typerend gedrag en communicatie voor deze vier voorkeurstijlen?

DISC training, DISC model

DISC training

In de altijd op maat gemaakte training gaan we aan de slag met wat jouw voorkeursgedrag is. Daarnaast krijg je inzicht in het gedrag van anderen. Zoals bijvoorbeeld die belangrijke contactpersoon waar het contact vaak moeizaam mee verloopt of de werkwijze van je manager die jij maar niet begrijpt. Natuurlijk ga je er ook veel mee experimenteren in de training! Hoe klinkt het dan als ik mijn communicatie en gedrag laat aansluiten op de voorkeur van de ander en wat levert het op? Het is een krachtige, snel te begrijpen en direct toepasbare tool! 

Het gaat bij DISC vooral om het leren begrijpen van zowel jezelf als de ander en deze kennis toe te passen DISC, teamontwikkeling, beïnvloeden communicatie, op de interactie die je met elkaar hebt. Het model is in het bijzonder een uitstekende tool om in te zetten bij een training voor teamontwikkeling.

 

Neem contact met mij op om de mogelijkheden voor een op maat gemaakte DISC training te bespreken.

 

(minketraining is DISC gecertificeerd)