Hoe krijg ik dat boek nou uitgelezen?!

Communicatie / Persoonlijke- en Teamontwikkeling / Visualisatie

Hoe krijg ik dat boek nou uitgelezen?!

Heb jij dat ook dat je meer wilt lezen? Dat je er zelfs een goed voornemen van hebt gemaakt? En het zelfs zo concreet hebt gemaakt dat je twee boeken per maand gaat lezen? Deze ook uitgelezen hebt? En na drie bladzijdes gelezen te hebben het boek weer op de armleuning van de bank belandt bovenop de stapels boeken waar je ook maar tot bladzijde drie bent gekomen? Ja? Hè gelukkig, ik ben niet de enige! Maar wat doe je eraan?

Maandag 7 januari tijdens een overheerlijke lunch; “Minke je moet meer lezen” En ik hoor mijzelf zeggen “Jaha je hebt gelijk”. Blog, minke training, leren en ontwikkelenMaar oh wat vind ik dat ingewikkeld. Lezen? Nee. Ik vind lezen heerlijk! Een lekker dik boek van Karin Slaughter of een heerlijk romannetje (mijn guilty pleasure). Ik kan mij dan helemaal in het boek verliezen. Het wordt bijna een verslaving. Tussen het koken en het afgieten van de groente sta ik te lezen, tijdens het eten, als ik sta te wachten totdat de tanden van mijn twee meisjes zijn gepoetst en ik nodig ben voor de vervolgstap. Ik ga zelfs eerder naar bed om te lezen. En nee, ik ga dan niet vroeger slapen! Dus ja, ik vind lezen oprecht heel leuk.

“Wat is dan het probleem?!” Zou je kunnen denken. Nou zo verslaafd ik kan zijn aan misdaadromans en mijn guilty-pleasure-romannetjes, zo NIET verslaafd raak ik aan boeken met inhoud. En dan bedoel ik natuurlijk boeken die gaan over leren en ontwikkelen, teamontwikkeling, communicatie, leiderschap en waarin niemand op gruwelijke wijze wordt vermoord. Regelmatig koop ik een boek met inhoud en begin daar dapper aan, maar bijna bij al de boeken die ik dan koop, blijf ik halverwege steken… Even voor degenen onder ons die nu totale paniek voelen opkomen en hardop zeggen; “Met wie heb ik dan samengewerkt? Iemand die geen verstand van zaken heeft en van niks op de hoogte is?!” Gelukkig heb ik een mooi netwerk om mij heen met wie ik regelmatig kennis deel en is er veel in video’s op YouTube te vinden, dus wees gerust. Ik ben op de hoogte wat er gebeurt in het land van leren en ontwikkelen! Maar goed, dat lezen van die boeken dus. Geen verslavingsmateriaal…

Maar… BAM Het is gelukt! Januari 2019 Ik heb boek één uitgelezen. Ik had een deadline gekregen. “Minke dit boek heb jij gelezen voor vrijdag 18 januari en je hebt de inhoud gedeeld”. Dat werkt blijkbaar. Maar wat heeft er nog meer gewerkt? Een boek dat leest als een roman en niet teveel bladzijdes heeft. En dat heeft het boek van Ken Blanchard en Sheldon Bowls nu net! Gung Ho ‘Een overtuigende methode om uw medewerkers te inspireren’

Dus wil je die twee boeken per maand uitlezen en de stapel op je bankleuning kleiner maken? Lees dan bijvoorbeeld de boeken van Ken Blanchard of Jos Burgers. Deze zijn in verhaalvorm geschreven en ze tellen niet zoveel bladzijdes. Gegarandeerd succes! En ja, je leert er ook nog wat van.

Nee ik heb geen aandelen bij Blanchard Nederland of Bol.com,maar hier de link om het boek Gung Ho te bestellen: https://www.bol.com/nl/p/gung-ho/1001004004724189/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=oikRMv3hhcbWI040TAhAWg.1.2.ProductImage

 

En heb je een deadline nodig? Laat het mij weten info@minketraining.nl

 

Veel plezier met lezen!